Bizonder

Het was onvermijdelijk: op een dag zou ik een blog schrijven die niet verwijst naar De boom met de bittere bladeren. Dat plechtige moment is nu aangebroken. De oorzaak? Het Grote Niet te Vermijden Verhalenboek van Lemniscaat.

Aanleiding voor deze bundel[1] is de komende Kinderboekenweek. Beter gezegd: het daarbij behorende Kinderboekenweekgeschenk. Want voor het eerst is dat niet in Nederlandse handen. De Australiërs Andy Griffiths en Terry Denton, bekend van de serie De waanzinnige boomhut, krijgen dit jaar de eer.

Lemniscaat was verbijsterd. Daarom besloten ze een fantastische verhalenbundel te maken van al het Nederlandse talent dat Lemniscaat uitgeeft. De vraag: of ik zin had om mee te doen. De bijdrage mocht van alles zijn, als het maar geschikt was voor lezers tussen de 10 en 14 jaar.

Daar had ik wel oren naar. Dus schreef ik met veel plezier een kortverhaal. De titel: Bizonder. Samen met 32 andere schrijvers van Lemniscaat is hij in de prachtig vormgegeven bundel opgenomen.

Vanaf nu is hij voor een tientje verkrijgbaar in de boekhandel en online. En aangezien hij onvermijdbaar is, heb je hem vast binnenkort in handen. Als je dan mijn verhaal uit heb, kan je meteen mijn eerste lezersvraag[2] even beantwoorden. Waar speelt Bizonder zich af?


[1] https://lemniscaat.nl/boeken/het-grote-niet-te-vermijden-verhalenboek

[2] Stuur een mail met je antwoord naar: ruthericaschrijft@gmail.com


3 gedachten over “Bizonder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s