Volwassenen

De boom met de bittere bladeren is een verhaal met vele lagen. Daarom wordt deze Young Adult roman ook door volwassenen met veel interesse gelezen. Ook bij volwassenen kom ik daarom graag op schrijversbezoek. Voor leesclubs, Rwanda-reizigers en andere belangstellenden en heb ik twee presentaties ontwikkeld:

Roman vanuit Afrikaans perspectief

In de bus

Diversiteit in jeugdboeken is hot. Er is behoefte aan verhalen waarin kinderen van alle vormen en kleuren zich in kunnen herkennen. Maar wie mag die verhalen eigenlijk vertellen? En op welke manier? In deze presentatie volgen we de zoektocht van een westerse schrijfster naar een geloofwaardig Afrikaans verhaal.

Visit Rwanda

Heuvels 3

Na de genocide van 1994 heeft Rwanda blijk gegeven van een enorme veerkracht. Tegenwoordig is het een van de meest aantrekkelijke toeristische bestemmingen van Afrika. Het land is schoon, rustig en goed georganiseerd. De meeste reizen richten zich daarbij vooral op de prachtige natuur en wildlife. Deze presentatie geeft een inkijkje in de rijke Rwandese cultuur en haar aangrijpende geschiedenis.

Interesse? Stuur een mail naar: ruthericaschrijft@gmail.com

Of boek direct via de Schrijverscentrale op: https://deschrijverscentrale.nl/auteurs/1519528