Go, go, go!

Afleiding. Vooral vrouwen schijnen er last van te hebben. Er zijn zoveel dingen die je aandacht opeisen. Werk, familie, vrienden, huishouden, hobby’s. Bij de opleiding Proza voor Kinderen van Scriptplus[1] was het een terugkerend thema.

Zelfs ik, met mijn overdosis structuur, had moeite om genoeg ruimte voor mijn schrijverschap te claimen. Het vorderde wel, maar te traag, constateerde ik na afronding van Scriptplus. Het werd tijd voor een radicale ingreep. Een schrijvers-boost. In mijn vakantie.

Daar bleek een goede markt voor te zijn[2]. Na een vergelijkend warenonderzoek koos ik voor een workshop van Hester Macrander[3] in Frankrijk. De kasteelboerderij in de Auvergne[4] klonk alsof het met die vakantie ook wel goed zou komen.

En het werkte. Zelfs in de hittegolf schreef ik elke dag gedisciplineerd, omringd door een pluimage van Nederlandse schrijvers. Een van hen kwam uit mijn eigen stad en zou me later uitnodigen voor haar schrijfclub. “Go, go, go!” zei Hester, die van geen ophouden wist. “Schrijven is zitvlees kweken.”

Limnisa

Terug in Nederland was mijn motivatie huizenhoog. In een paar maanden tijd perste ik de eerste versie van mijn boek eruit. Een enorme prestatie, vond ik zelf. Maar de zomer daarop was mijn roman nog niet af. Twee crisissen hadden voor ernstige vertraging gezorgd. Tijd voor een nieuwe noodgreep, besloot ik. Mijn keus viel op een schrijversretraite in Griekenland.

Schrijven, zwemmen en yoga op een goddelijke plek. Bij Limnisa[5] hadden ze het perfecte schrijversklimaat geschapen. Vooral het werken in stilte beviel me goed. Deze keer bevond ik me in een internationaal gezelschap. De Engelse Young Adult schrijfster Miriam Halahmy[6] tipte me voor de Society for Childrens Book Writers and Ilustrators [7], waar ik direct na thuiskomst lid van werd.

Voor de tweede keer had mijn roman een nieuwe boost gekregen. Nu was het alleen nog een kwestie van uitdiepen. Dacht ik…

[1] http://www.scriptplus.nl
[2] www.schrijvenonline.org/activiteiten
[3] http://www.hestermacrander.nl
[4] http://www.chambresdhoteslafougeraie.nl
[5] www.limnisa.com
[6] www.miriamhalahmy.com
[7] www.scbwi.org

4 gedachten over “Go, go, go!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s