Over mij

SCHRIJVER

Als kind droomde ik al over Afrika. Omdat ik nieuwsgierig was naar de wereld, studeerde ik Culturele Antropologie. In de vijftien jaar daarna reisde ik regelmatig voor mijn werk in de ontwikkelingssamenwerking naar Afrika, maar soms ook naar Azië en het Midden-Oosten. Intussen zocht ik naar manieren om deze ervaringen om te zetten in verhalen.

Na de nodige omwegen belandde ik bij  Scriptplus. In de opleiding Proza voor Kinderen richtte ik me op het genre dat me aanstond: een fictief verhaal schrijven dat zich afspeelt in een andere cultuur.

De verhaallijn, het plot en de personages komen dus voort uit mijn eigen verbeelding. Tegelijkertijd span ik me tot het uiterste in om de cultuur en bijbehorende geschiedenis recht te doen. Zo ontstaat er een fictief verhaal dat echt gebeurd had kúnnen zijn.

SCHRIJFADVIES

Het schrijfproces van De boom met de bittere bladeren heeft me veel geleerd. Bijvoorbeeld over het weergeven van een Afrikaans (of ander niet-westers) perspectief, over het omgaan met een gevoelige setting en over het realiseren van een doel op lange termijn. Maar ook over de schrijftechniek die je nodig hebt om een verhaal geloofwaardig te kunnen vertellen. Om anderen te kunnen inspireren, heb ik een heel aantal van deze ontdekkingen vastgelegd in blogs: https://rutherica.com/blog/

Heb je behoefte aan advies op maat? Dan denk ik graag met jouw schrijfproject mee. Ik werk op basis van een uurtarief van 35 euro (vanaf 5 uur) en 40 euro (tot 4 uur). Je kan me bereiken via onderstaand contactformulier.

CONTACT