Over mij

Als kind droomde ik al over Afrika. Omdat ik nieuwsgierig was naar de wereld, studeerde ik Culturele Antropologie. In de vijftien jaar daarna reisde ik regelmatig voor mijn werk in de ontwikkelingssamenwerking naar Afrika, maar soms ook naar Azië en het Midden-Oosten. Intussen zocht ik naar manieren om deze ervaringen om te zetten in verhalen.

Na de nodige omwegen belandde ik bij  Scriptplus. In de opleiding Proza voor Kinderen richtte ik me op het genre dat me aanstond: een fictief verhaal schrijven dat zich afspeelt in een andere cultuur.

De verhaallijn, het plot en de personages komen dus voort uit mijn eigen verbeelding. Tegelijkertijd span ik me tot het uiterste in om de cultuur en bijbehorende geschiedenis recht te doen. Zo ontstaat er een fictief verhaal dat echt gebeurd had kúnnen zijn.

CONTACT: ruthericaschrijft@gmail.com

SCHRIJFCOACH

Heb je behoefte aan advies op maat? Dan denk ik graag met jouw schrijfproject mee. Je kunt je als volgt aanmelden:

  • Vul dit intakeformulier in
  • Mail dit formulier naar: ruthericaschrijft@gmail.com 

Ik benader je dan voor een belafspraak. Aan deze kennismaking per telefoon zijn geen kosten verbonden.

Expertise

Als schrijfcoach denk ik mee op verschillende vlakken. Ten eerste het perspectief van de hoofdpersoon en/ of andere centrale personages uit jouw verhaal. Daarbij ligt mijn expertise in het weergeven van het perspectief uit een andere cultuur. Maar ook het omgaan met een gevoelige setting en het realiseren van een doel op lange termijn, behoren tot mijn speerpunten. Natuurlijk kijk ik ook naar de schrijftechniek die nodig is om een verhaal tot zijn recht te laten komen.

Start coaching

Bevalt de wederzijdse kennismaking? Dan kunnen we van start gaan. Ik werk met op maat gesneden opdrachten. Na elke opdracht bekijken we wat dit heeft opgeleverd. We gaan door zolang we beiden vinden dat de begeleiding zijn vruchten afwerpt.

Ik werk op basis van een uurtarief van 35 euro.